To już koniec wczasów all inclusive? W Turcji pojawił się pomysł zmiany wyżywienia. Chodzi o politykę zrównoważonego rozwoju
W Turcji pojawiły się pomysł przekształcenia popularnej formuły wyżywienia all inclusive, aby była ona zgodna z zasadami zrównoważonego rozwoju. Taką propozycję wysnuł prezes tureckiego stowarzyszenia menedżerów hoteli.
- W Turcji pojawiły się pomysł przekształcenia popularnej formuły wyżywienia all inclusive.
- Zdaniem prezesa tureckiego stowarzyszenia menedżerów hoteli Hakana Saatcioglu musi przystosować się do zasady zrównoważonego rozwoju.
- Wskazał, że marnowanie żywności i napojów stoi w sprzeczności z planem globalnych elit.
- Zobacz także: Targi Książki Patriotycznej we Wrocławiu. Poseł Tuduj: "Będzie możliwość spotkania autorów i zdobycia autografów"
W Turcji pojawiły się pomysł przekształcenia popularnej formuły wyżywienia all inclusive, aby była ona zgodna z zasadami zrównoważonego rozwoju. Taką propozycję wysnuł prezes tureckiego stowarzyszenia menedżerów hoteli. Hakan Saatcioglu w tekście opublikowanym na "turkiyetravelnews.com" stwierdził, że konieczne jest zdefiniowanie na nowo zasad wyżywienia w formule all inclusive w Turcji.
Potrzeba opracowania nowych strategii w zakresie efektywności energetycznej i gospodarki odpadami w kontekście kompleksowych praktyk na rzecz zrównoważonego rozwoju w turystyce - stwierdził Hakan Saatcioglu.
Zasada zrównoważonego rozwoju wkracza do branży turystycznej
Ja przekonywał dalej, w Turcji powstają coraz nowsze systemy hotelowe. Podkreślił, że hotelarze muszą obrać nową strategię w ramach all inclusive, aby ta była oparta na tzw. zasadzie zrównoważonego rozwoju.
W Turcji są hotele, które stale ulepszają ten system. Nadszedł jednak czas, aby hotelarze wspólnie ustalili nową strategię, biorąc pod uwagę zarówno reguły all inclusive, jak i zasady zrównoważonego rozwoju, jednocześnie promując tę koncepcję na rynku krajowym i międzynarodowym - podkreślił prezes tureckiego stowarzyszenia menedżerów hoteli.
Wskazał, że marnowanie żywności i napojów stoi w sprzeczności z planem globalnych elit. Jego zdaniem rewizja dotychczasowych zasad ma pozwolić tureckiej branży hotelowej pozostać ciekawym kierunkiem dla europejskich turystów.
Marnowanie żywności i napojów pozostawionych na stołach stoi w sprzeczności ze zrównoważonym rozwojem. Uważam, że jeśli nie zrewidujemy i nie zdefiniujemy na nowo zasad all inclusive, w nadchodzących latach nie będziemy w stanie utrzymać naszej pozycji wśród świadomych europejskich społeczeństw - wyjaśnił menadżer.
Źródło: tvmn.pl, x.com