Wspieraj wolne media

To już koniec wczasów all inclusive? W Turcji pojawił się pomysł zmiany wyżywienia. Chodzi o politykę zrównoważonego rozwoju

0
2
1
Zdjęcie ilustracyjne
Zdjęcie ilustracyjne / Fot. Unsplash

W Turcji pojawiły się pomysł przekształcenia popularnej formuły wyżywienia all inclusive, aby była ona zgodna z zasadami zrównoważonego rozwoju. Taką propozycję wysnuł prezes tureckiego stowarzyszenia menedżerów hoteli.

W Turcji pojawiły się pomysł przekształcenia popularnej formuły wyżywienia all inclusive, aby była ona zgodna z zasadami zrównoważonego rozwoju. Taką propozycję wysnuł prezes tureckiego stowarzyszenia menedżerów hoteli. Hakan Saatcioglu w tekście opublikowanym na "turkiyetravelnews.com" stwierdził, że konieczne jest zdefiniowanie na nowo zasad wyżywienia w formule all inclusive w Turcji.

Potrzeba opracowania nowych strategii w zakresie efektywności energetycznej i gospodarki odpadami w kontekście kompleksowych praktyk na rzecz zrównoważonego rozwoju w turystyce - stwierdził Hakan Saatcioglu.

Czytaj więcej: Rząd Tuska przyjmie walutę euro? Wiceszef Polski 2050 nie widzi przeciwwskazań. Kobosko: "Przynależność do unii walutowej była częścią traktatu akcesyjnego"

Zasada zrównoważonego rozwoju wkracza do branży turystycznej

Ja przekonywał dalej, w Turcji powstają coraz nowsze systemy hotelowe. Podkreślił, że hotelarze muszą obrać nową strategię w ramach all inclusive, aby ta była oparta na tzw. zasadzie zrównoważonego rozwoju.

W Turcji są hotele, które stale ulepszają ten system. Nadszedł jednak czas, aby hotelarze wspólnie ustalili nową strategię, biorąc pod uwagę zarówno reguły all inclusive, jak i zasady zrównoważonego rozwoju, jednocześnie promując tę koncepcję na rynku krajowym i międzynarodowym - podkreślił prezes tureckiego stowarzyszenia menedżerów hoteli.

Wskazał, że marnowanie żywności i napojów stoi w sprzeczności z planem globalnych elit. Jego zdaniem rewizja dotychczasowych zasad ma pozwolić tureckiej branży hotelowej pozostać ciekawym kierunkiem dla europejskich turystów.

Marnowanie żywności i napojów pozostawionych na stołach stoi w sprzeczności ze zrównoważonym rozwojem. Uważam, że jeśli nie zrewidujemy i nie zdefiniujemy na nowo zasad all inclusive, w nadchodzących latach nie będziemy w stanie utrzymać naszej pozycji wśród świadomych europejskich społeczeństw - wyjaśnił menadżer.

Źródło: tvmn.pl, x.com

Najnowsze
Sonda
Wczytywanie sondy...
0
2
Zapisz na później
Wczytywanie komentarzy...

Polecane

Przejdź na stronę główną
Na żywo